Задушени броколи с ориз в масло
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши вода или вода
1/2 килограм броколи (пресни или замразени)
1 глава лук
50 грама масло (по желание)
олио за пържене
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност в подсолена вода или бульон.

През това време нарежете лука и го изпържете в олио до омекване.

След това прибавете към него броколите.
Ако използвате пресни броколи, предварително ги сварете.
Подправете зеленчуците на вкус и нека се задушават до готовност. Тогава смесете със сварения ориз и прибавете масло, ако желаете.

Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ОСТРОВИТ ХРОМ таблетки 200 мкг * 90
СУОНСЪН СУЛФОРАФАН ОТ ЕКСТРАКТ ОТ БРОКОЛИ 400 мкг * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Броколи в хрупкава панировка
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Ежедневното пиене на сок от броколи може да помогне при диабет
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
Коментари към Задушени броколи с ориз в масло