Есенна торта от катми с ябълки, банани и сметана
Необходими продукти:
7 ябълки
250 милилитра прясно мляко
0,5 чаена лъжица сол
250 милилитра вода
50 грама масло
4 яйца (жълтъците са за тестото, а белтъците - за украса)
12 супени лъжици захар (5 супени лъжици в тестото, 7 - в плънката)
1,5 чаена лъжица суха мая
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша грис
4 банана
ванилия на върха на ножа
канела на върха на ножа

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците, към тях прибавете топлото мляко, гриса, пресятото брашно, маята, солта и захарта. След това сложете разтопеното масло и топлата вода. Разбъркайте добре и оставете тестото за 1,5 часа да втасва. През това време се заемете с плънката. Обелете ябълките, разрежете на четвъртинки и почистете от семената и нарежете на малки парченца. Обелете бананите и тях нарежете. Загрейте тиган и в него изсипете ябълките, след това сложете захарта, канелата, ванилията. Когато си пуснат сока, добавете и бананите, бъркайте всичко в продължение на 2 минути и свалете сместа от котлона.

Изпечете катми от готовото тесто. След това подмажете огнеупорен съд с масло и подредете катмите по стените му, застъпвайки ги една с друга и така че краищата им да падат от външната страна на съда.

Сложете 1 катма на дъното, върху нея разпределете равномерно част от плънката, отново катма, плънка и редувайте до изчерпване на продуктите.

"Затворете" "баницата" с висящите краища. Разбийте белтъците.

С тях намажете получената торта отгоре. Покрийте с катма и върху нея сложете останалите белтъци.

Поставете в загрята до 100 градуса фурна за 30 минути.


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Есенна торта от катми с ябълки, банани и сметана