Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура

Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура

от 23 окт 2013г.
Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

брашно - 1 чаена чаша за тестото и 1 супена лъжица за крема

захар - 1 чаена чаша за тестото, 2 чаени чаши за крема и 1/2 чаена чаша за глазурата

яйца - 4 жълтъка за тестото и 10 белтъка за крема

40 грама желатин

бакпулвер

лимонена киселина

кондензирано мляко - 1 чаена чаша за крема и 3 супени лъжици за глазурата

масло - 300 грама за крема и 3 супени лъжици за глазурата

ванилова захар - 1 пакетче

какао на прах - 5 супени лъжици за глазурата

вода (преварена топла) - 150 милилитра за разтварянето на желатина

Начин на приготвяне:

Започнете с тестото. Разбъркайте жълтъците със захарта, прибавете брашното, бакпулвера и бийте, докато се получи еднородна вискозна смес. Изсипете тестото във форма, подмазана с масло и поставете във фурната за 10 - 20 минути. Когато извадите, веднага разрежете, за да получите два блата.

Накиснете желатина в 150 милилитра вода за половин час. Когато набъбне, изсипете половината от захарта за крема, малко лимонена киселина и загрейте сместа, без да допускате тя да заври, бъркайки до разтварянето на захарта.

След това разбийте размекнатото масло с млякото и оставете за няколко минути на студено. Разбийте белтъците с малко лимонена киселина, добавяйки на части захарта и разбивайте, докато се получи "твърда" пяна. Без да спирате биенето, прибавете горещия желатин, след това студената маслена смес, брашното. Кремът видимо започва да се сгъстява.

Вече може да "сглобите" тортата. Използвайте разглобяема форма. Сложете на дъното й единия блат, отгоре разпределете равномерно крема, заравнете повърхността. Следва другият блат, притиснете, без да прекалявате, за да не излезе въздухът от пълнежа. Сложете да замръзне.

През това време направете глазурата. За целта смесете съставките за нея, поставете на водна баня и варете, бъркайки, докато се получи гъсто пюре без зрънца.

Извадете замръзналата торта, махнете стените на разглобяемата форма и полейте блатовете с глазурата.

Остава да украсите по избор и да посрещнете гостите си.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 09 September 2025 в 06:00
    Коментирайте "Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта с блат от целувки със смокини и сметана
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на БругадаСиндром на Бругада

Синдром на Бругада

от 08 сеп 2025г.Прочети повече
Отменят задължителните ваксинации в американския щат ФлоридаОтменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

Отменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Огнище на eбола в Конго взе 15 жертвиОгнище на eбола в Конго взе 15 жертви

Огнище на eбола в Конго взе 15 жертви

от 05 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 11 дни, 14 часа и 23 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 54 дни, 16 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

от 12 фев 2024г. Прочети повече
Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

от 27 фев 2019г. Прочети повече
Как да разрежем перфектното парче торта? Как да разрежем перфектното парче торта?

Как да разрежем перфектното парче торта?

от 06 апр 2017г. Прочети повече
Торти и сладкиши Торти и сладкиши

Торти и сладкиши

от 13 окт 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 50 WORWAG PHARMA

БИОДЕРМА СЕНСИБИО ГЕЛ МУСАНТ 500 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ MIDNIGHT DESERT ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ GOLDEN SAFRAN ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:30:35

ВИВЕЙС таблетки 5 мг * 30 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:08:05

УРИМИЛ ГЛИКО ГАРД капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:06:17

ХИДРОЛЕСС СЛИМ капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:02:40

ВИТАМИН C - ЦИТРОВИТ таблетки 500 мг * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 13:53:48
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival