Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура

Необходими продукти:
брашно - 1 чаена чаша за тестото и 1 супена лъжица за крема
захар - 1 чаена чаша за тестото, 2 чаени чаши за крема и 1/2 чаена чаша за глазурата
яйца - 4 жълтъка за тестото и 10 белтъка за крема
40 грама желатин
бакпулвер
лимонена киселина
кондензирано мляко - 1 чаена чаша за крема и 3 супени лъжици за глазурата
масло - 300 грама за крема и 3 супени лъжици за глазурата
ванилова захар - 1 пакетче
какао на прах - 5 супени лъжици за глазурата
вода (преварена топла) - 150 милилитра за разтварянето на желатина
Начин на приготвяне:
Започнете с тестото. Разбъркайте жълтъците със захарта, прибавете брашното, бакпулвера и бийте, докато се получи еднородна вискозна смес. Изсипете тестото във форма, подмазана с масло и поставете във фурната за 10 - 20 минути. Когато извадите, веднага разрежете, за да получите два блата.
Накиснете желатина в 150 милилитра вода за половин час. Когато набъбне, изсипете половината от захарта за крема, малко лимонена киселина и загрейте сместа, без да допускате тя да заври, бъркайки до разтварянето на захарта.
След това разбийте размекнатото масло с млякото и оставете за няколко минути на студено. Разбийте белтъците с малко лимонена киселина, добавяйки на части захарта и разбивайте, докато се получи "твърда" пяна. Без да спирате биенето, прибавете горещия желатин, след това студената маслена смес, брашното. Кремът видимо започва да се сгъстява.
Вече може да "сглобите" тортата. Използвайте разглобяема форма. Сложете на дъното й единия блат, отгоре разпределете равномерно крема, заравнете повърхността. Следва другият блат, притиснете, без да прекалявате, за да не излезе въздухът от пълнежа. Сложете да замръзне.
През това време направете глазурата. За целта смесете съставките за нея, поставете на водна баня и варете, бъркайки, докато се получи гъсто пюре без зрънца.
Извадете замръзналата торта, махнете стените на разглобяемата форма и полейте блатовете с глазурата.
Остава да украсите по избор и да посрещнете гостите си.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Красиви сватбени торти от целия свят
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
Коментари към Домашна торта с маслен крем и шоколадова глазура