Домашен сос карамел

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 6 супени лъжици масло, безсолно и омекотено
- 1/2 чаена чаша сметана за разбиване
- 1 чаена лъжичка морска сол /за солен карамел по желание/
Начин на приготвяне:
- В дълбока тенджера загрейте захарта на средно силен огън.
- Разбъркайте, когато започне да се топи до получаването на светло кехлибарен цвят.
- Внимателно добавете маслото и отново разбъркайте.
- Отстранете тенджерата от котлона и бавно добавете сметаната. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Ако карамелът се пресече, върнете тенджерата на котлона и леко затоплете соса, докато стане гладък.
- Добавете солта, ако желаете да направите солен карамел.
- Оставете сосът да се охлади до стайна температура и го прехвърлете в огнеупорен съд. Съхранявайте в хладилник, ако няма да го използвате веднага.
- Затоплете карамеления сос, преди да го поднесете към любимите си сладки изкушения.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелизирани кайсии
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Карамелени медени бонбони
Коментари към Домашен сос карамел