Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
Необходими продукти:
4 - 6 големи домата
100 грама сирене Фета
1 голяма глава лук
300 грама пшенично брашно
2 супени лъжици ситно нарязан джоджен
черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, попарете ги и обелете ципата им. Отцедете сока, почистете семената и нарежете на ситно меката част. Сложете я в гевгир, за да се отцеди всичката течност. Сиренето настържете, лука нарежете на ситно. Съберете доматите и лука в купа, прибавете брашното и джоджена, овкусете със сол и пипер, сложете сиренето и разбъркайте всичко добре. Приберете сместа в хладилника за 15 минути.
Сложете олиото да се сгорещи. Оформете от доматената кайма кюфтенца с дебелина около 1 см (приблизително 1 супена лъжица смес за 1 кюфтенце). Изпържете ги от двете страни (по 3 - 5 минути от всяка). Сложете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и след като изстинат малко, поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛУКЧЕТА ГАЛИ СТОМАХЧЕ 75 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА DIONYSUS ЗА МЪЖЕ 100 мл
БИЛКОВА СМЕС №2 150 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Запечено сирене с лук и домати
- Джоджен, Гьозум, Мятва
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пица с кайма
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
Коментари към Доматени кюфтенца с Фета и джоджен