Гъби в сос от майонеза, сметана и чесън

Необходими продукти:
500 грама гъби
3 глави лук
3 моркова
3 скилидки чесън
100 грама сметана
майонеза
олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги нарежете на кубчета. Налейте олио в нагорещен тиган и ги изпържете. Прибавете и нарязаните моркови и лук.
След това направете соса, смесвайки сметаната с малко майонеза. Сложете и чесъна и разредете с малко топла вода.
Подправете гъбите със сол и пипер на вкус и полейте със соса. Разбъркайте всичко добре и изчакайте да заври, след което намалете температурата и нека ястието къкри в продължение на още 10 минути. Изключете котлона и оставете за 5 минути гъбите, за да се поемат вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Панирани гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени гъби в бира и масло
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Двуспорова печурка
- Едра орешарка, Едра миризливка
Коментари към Гъби в сос от майонеза, сметана и чесън