Гъби в сос от майонеза, сметана и чесън
Необходими продукти:
500 грама гъби
3 глави лук
3 моркова
3 скилидки чесън
100 грама сметана
майонеза
олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги нарежете на кубчета. Налейте олио в нагорещен тиган и ги изпържете. Прибавете и нарязаните моркови и лук.
След това направете соса, смесвайки сметаната с малко майонеза. Сложете и чесъна и разредете с малко топла вода.
Подправете гъбите със сол и пипер на вкус и полейте със соса. Разбъркайте всичко добре и изчакайте да заври, след което намалете температурата и нека ястието къкри в продължение на още 10 минути. Изключете котлона и оставете за 5 минути гъбите, за да се поемат вкусовете и ароматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Пресни оранжеви манатарки
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
- Чеснови гъби в масло с вино и розмарин
Коментари към Гъби в сос от майонеза, сметана и чесън