Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

от 12 окт 2016г.
Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
  • 450 грама гъби, нарязани на четвъртинки
  • сол кашер
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 1 чаена чаша + 2 супени лъжици настърган кашкавал
  • 4 чаени чаши сварен ориз, бял или кафяв
  • 2 1/2 чаени чаши сварена леща
  • 1/2 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете правоъгълна тавичка с размери 23 х 33 сантиметра със зехтин.
  • Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на умерен огън.
  • Добавете лука и го карамелизирайте в продължение на 8-10 минути, като разбърквате често.
  • Увеличете силата на котлона до средно силна и прибавете гъбите.
  • Подправете със сол и черен пипер и гответе още 4-5 минути. Отдръпнете от котлона.
  • В голяма купа смесете прясното мляко и 1 чаена чаша настърган кашкавал.
  • Добавете сварения ориз, лещата, гъбената смес и магданоза.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре.
  • Изсипете сместа в подготвената тавичка и я поръсете равномерно с останалия кашкавал.
  • Покрийте с алуминиево фолио и печете в продължение на 15 минути.
  • Отстранете фолиото и запечете гъбеното ризото за още 10-15 минути.
  • Поднесете го веднага, за да се насладите на неустоимия вкус и аромат.

Приятен апетит!

Снимки: thekitchn.com

Още по темата:
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото със сьомга, грах и фенел Ризото със сьомга, грах и фенел
  • Доматено ризото с наденица Доматено ризото с наденица
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 11:59
    Коментирайте "Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Горска челядинка
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Ориз с гъби и чесън
  • Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
  • Сапунка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Ливаден пачи крак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Ризото... а вие как го правите?

преди 3915 дни, 2 часа и 38 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 4 дни, 19 часа и 43 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 2 часа и 44 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 8 дни, 19 часа и 1 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 9 дни, 18 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Двуспорова печурка Двуспорова печурка

Двуспорова печурка

от 08 юни 2022г. Прочети повече
Открийте 5 ползи от консумацията на гъби Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

от 08 авг 2019г. Прочети повече
Гъбите като средство за отслабване Гъбите като средство за отслабване

Гъбите като средство за отслабване

от 06 авг 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СЕРАВЕ ИЗМИВАЩА ГЕЛ - ПЯНА ПЪЛНИТЕЛ 473 мл

КОЗМЕТИЧНИ ТАМПОНИ COTTON SOUND BASIC * 100

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г

СПИРУЛАРИН СПРЕЙ ЗА НОКТИ NS 50 мл

КОРИПЕЪР ФОРМУЛА ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:25:49

БЕТАЗОНТРИО 0,5 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г маз 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:22:14

ПЕДИАКИД НЕВРОЗИД сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:41

РИНОДЖЕРМИНА спрей за нос 10 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:08
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival