Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

от 12 окт 2016г.
Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
  • 450 грама гъби, нарязани на четвъртинки
  • сол кашер
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 1 чаена чаша + 2 супени лъжици настърган кашкавал
  • 4 чаени чаши сварен ориз, бял или кафяв
  • 2 1/2 чаени чаши сварена леща
  • 1/2 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете правоъгълна тавичка с размери 23 х 33 сантиметра със зехтин.
  • Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на умерен огън.
  • Добавете лука и го карамелизирайте в продължение на 8-10 минути, като разбърквате често.
  • Увеличете силата на котлона до средно силна и прибавете гъбите.
  • Подправете със сол и черен пипер и гответе още 4-5 минути. Отдръпнете от котлона.
  • В голяма купа смесете прясното мляко и 1 чаена чаша настърган кашкавал.
  • Добавете сварения ориз, лещата, гъбената смес и магданоза.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре.
  • Изсипете сместа в подготвената тавичка и я поръсете равномерно с останалия кашкавал.
  • Покрийте с алуминиево фолио и печете в продължение на 15 минути.
  • Отстранете фолиото и запечете гъбеното ризото за още 10-15 минути.
  • Поднесете го веднага, за да се насладите на неустоимия вкус и аромат.

Приятен апетит!

Снимки: thekitchn.com

Още по темата:
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с лук, бекон и грах Ризото с лук, бекон и грах
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 18:07
    Коментирайте "Гъбено ризото с леща, лук и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гъбите помагат при деменция
  • Гъбена каша с лук и заквасена сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 4 часа и 49 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 8 часа и 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Двуспорова печурка Двуспорова печурка

Двуспорова печурка

от 08 юни 2022г. Прочети повече
Открийте 5 ползи от консумацията на гъби Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

от 08 авг 2019г. Прочети повече
Гъбите като средство за отслабване Гъбите като средство за отслабване

Гъбите като средство за отслабване

от 06 авг 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:53:54

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:52:38

МАГНАЛАБС КИСТОП капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:32:52

АШВАГАНДА ЕКСТРАКТ капсули 470 мг * 100 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:31:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival