Гъбени кюфтета с лук

Необходими продукти:
500 грама пресни гъби
100 милилитра прясно мляко
100 грама хляб
2 яйца
1 глава лук
2 супени лъжици сметана
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
брашно за панировката
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте старателно гъбите, задушете ги в малко олио до готовност. Нарежете лука, хляба накиснете в млякото и след това отцедете. Смелете заедно задушените гъби, лука и напоения хляб, докато получите еднородна смес. Добавете яйцата, сметаната, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко и приберете за 30 минути в хладилника. След това оформете кюфтета от сместа, оваляйте ги в брашно и изпържете в нагорещено олио от двете страни до зачервяване.
Готовите кюфтета поднесете с картофи, зеленчукова салата или сметана със зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пълнени тиквички с гъби и лук
- Гарнитура от елда с гъби и царевица
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Ориз с гъби и чесън
Коментари към Гъбени кюфтета с лук