Гарнитура от настъргани пържени картофи

Необходими продукти:
2 едри картофа
3 супени лъжици олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и настържете с помощта на едро ренде.
Нагорещете тиган, налейте в него олиото и нека и то се нагрее достатъчно. Тогава сложете картофите и разбъркайте.
Важно е те да бъдат разпределени на един слой. Освен това, колкото по-силно нагорещена е мазнината, толкова по-малка е вероятността картофите да се слепят.
Пържете до готовност на среден огън, без да затваряте съда с капак, разбърквайки често. Подсолете към края на пърженето.
Гарнитурата може да поднесете като допълнение към месо, риба, пресни зеленчуци или пържени гъби.
Добър апетит!
Снимки: povar.eu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Панирани варени картофи с фин млечен сос
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Испански пържени картофи с доматен сос
- Пържени картофи с лук и бекон
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук
- Пикантни пържени картофки батат
- Пържени картофи с пилешки дробчета и лук
- Картофени крокети с ядки
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
Коментари към Гарнитура от настъргани пържени картофи