Гарнитура от булгур с моркови и лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
1 малка глава лук
1 среден морков
2-2,5 супени лъжици масло
2 чаени чаши вряща вода
1 чаена лъжица доматено пюре (или 1 домат)
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и в него изсипете ситно нарязания лук и настъргания морков. Нека се задушават продължение на 10-12 минути до прозрачност и омекване на лука.

След това прибавете булгура (не е необходимо да измивате предварително) и разбъркайте. Ред е на доматеното пюре (или настържете 1 домат).

Налейте врящата вода, отново разбъркайте и подправете на вкус. Когато заври, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете продуктите да се приготвят около 15 минути на слаб огън.

Гарнитурата е готова. Вече може да поднесете.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОХИП БИО МОРКОВИ С КАРТОФИ 125 г
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЕТЕРИКА МАСЛО ЗА СЛЪНЧЕВ ЗАГАР ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 125 мл
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Салата от моркови, ряпа и ябълки
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Правете "възкресяващ" ставите компрес с моркови по рецепта на Петър Димков
- Морковена салата с магданоз, орехи и чесън
Коментари към Гарнитура от булгур с моркови и лук