Гарнитура от булгур с моркови и лук

Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
1 малка глава лук
1 среден морков
2-2,5 супени лъжици масло
2 чаени чаши вряща вода
1 чаена лъжица доматено пюре (или 1 домат)
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и в него изсипете ситно нарязания лук и настъргания морков. Нека се задушават продължение на 10-12 минути до прозрачност и омекване на лука.
След това прибавете булгура (не е необходимо да измивате предварително) и разбъркайте. Ред е на доматеното пюре (или настържете 1 домат).
Налейте врящата вода, отново разбъркайте и подправете на вкус. Когато заври, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете продуктите да се приготвят около 15 минути на слаб огън.
Гарнитурата е готова. Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ЛАДРОМЕ БИО МАСЛО ОТ МОРКОВИ (МАСЛЕН МАЦЕРАТ) 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ориз с лук и масло
- Термично обработените моркови могат да причинят алергична реакция
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Влезте във форма с булгур
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Морковена салата с магданоз, орехи и чесън
Коментари към Гарнитура от булгур с моркови и лук