Бърза торта с орехова плънка

Необходими продукти:
8 яйца
6 супени лъжици заквасена сметана
3,5 чаени чаши захар на пясък
500 грама масло
5 чаени чаши брашно
0,5 чаена лъжица сода
0,5 чаена лъжица оцет
1 чаена чаша сироп/сок от сладко
400 грама натрошени орехи
щипка ванилия
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте жълтъците до побеляване с 2 чаши захар, добавете сметаната и размекнатото масло. Разбъркайте добре, сложете содата, оцета, ванилията. След това изсипете брашното и направете тесто, от което изпечете 3 блата.
Пригответе плънката, разбивайки белтъците с останалата 1,5 чаена чаша захар, докато се получи гъста пяна. Добавете сока от сладко, вливайки го на тънка струя и изсипете натрошените или смлени на ситно орехови ядки.
"Сглобете" тортата, подреждайки блатовете един върху друг, като намазвате всеки с ореховата плънка.
Може да покриете с шоколадова глазура, да смесите варено кондензирано мляко с орехи или си направете крем по избор.
Съхранявайте тортата на студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Топяща се торта с маслен крем
- Торта с крем брюле
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Кралска торта
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Бърза торта с орехова плънка