Банички със спанак, сирене и лук

Необходими продукти:
300 грама пресен нарязан спанак
1 пакет бутер тесто
150 грама сирене
100 грама масло
1 малка глава лук
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Направете плънката: разтопете 30 грама от маслото в тиган, добавете нарязания лук и пържете около 4 минути (до омекване). След това сложете и спанака, задушете за около минута. След като спанакът изстине, прибавете към него сиренето, индийското орехче, сол и разбъркайте всичко. Разделете плънката на 8 части.
Подмажете с масло тавата, в която ще печете баничките. Разрежете тестото на 8 части под формата на квадрат. Намажете едната част на всеки квадрат с разтопено масло, ако желаете, сложете плънката и затворете, оформяйки триъгълник. Прищипете краищата, за да не изтече пълнежът. Подредете баничките в тавата. Изпечете ги във фурната до образуване на златиста коричка (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Отворена баница със сирене и билки
Коментари към Банички със спанак, сирене и лук