Арменски хляб Матнакаш

Необходими продукти:
500 грама брашно
300 мл вода
1 ч. л. суха мая
0,5 ч. л. захар
1,5 ч. л. сол
3 с. л. растително олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете с маята, солта и захарта. Прибавете топлата вода и олиото. Замесете тесто. То ще бъде лепкаво, но не добавяйте повече брашно. Месете в продължение на 20 минути. Не пропускайте този момент, защото именно той е причината да се получи въздушен и порест хляб.
Оставете на топло за час и половина. След това разделете на 2 части и нека престои още 30 минути. Направете вдлъбнатини с пръсти по протежение на тестото.
Хлябът се пече около 30 минути при 220 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Цветни рулца от тортила питки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Арменски хляб Матнакаш