Агнешко със сушени плодове и бяло вино

Необходими продукти:
2,5 килограма агнешко месо
300 грама сушени плодове (кайсии, берберис, дюли...)
200 милилитра сухо бяло вино
150 милилитра гроздов сок
2 глави чесън
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
розмарин, мащерка и други билки по избор
3 супени лъжици зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Подготвеното месо натрийте с чесън, намажете със зехтин и поръсете с билките, черен пипер и сол. Подредете в тава и отстрани изсипете сушените плодове. Залейте с комбинация от гроздовия сок и бялото вино.
Поставете в предварително загрята до 220 градуса фурна, като 5 минути по-късно, намалете градусите до 160 - 170. Изпечете месото до готовност, поливайки го със сока на всеки 20 - 30 минути.
Черният ориз е отлично допълнение към това ястие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
Коментари към Агнешко със сушени плодове и бяло вино