Агнешко с чесън, бяло вино и соев сос

Необходими продукти:
380 грама агнешко филе (нарязано на тънко)
2 супени лъжици бяло вино
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица сусамово масло
2 супени лъжици олио
6 скилидки чесън (нарязани на тънки плочки)
1 сантиметър корен джинджифил (ситно нарязан)
1 стрък праз
4 пера зелен лук (нарязан)
зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
Смесете виното, соевия сос и сусамовото масло. Оваляйте месото в сместа и оставете да се маринова в продължение на 15 минути. Запазете маринатата. Загрейте олиото, сложете в него месото и 2 чаени лъжици от маринатата. Пържете в продължение на 2 минути, без да спирате да бъркате. Сложете чесъна, джинджифила, праза и лука. Пържете още 3 минути (или до готовност), след което прехвърлете ястието в топла чиния и поднесете с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Задушено агнешко с фурми и лук
Коментари към Агнешко с чесън, бяло вино и соев сос