Агнешко с праз, соев сос и бяло вино

Необходими продукти:
900 грама агнешко месо
3 супени лъжици соев сос
350 грама праз
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 супени лъжици олио
1 чаена лъжица захар
2 супени лъжици бяло вино
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета и сложете в соевия сос с черния пипер да се маринова в продължение на 30 минути. Нарежете праза и лука, чесъна счукайте. Загрейте 3 супени лъжици олио и в него запържете лука и чесъна. Добавете месото заедно с маринатата и пържете няколко минути. Сложете останалото олио, праза и изпържете всичко до готовност. Накрая посолете, поръсете със захарта и бялото вино, пържете още минута и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Задушено агнешко с фурми и лук
Коментари към Агнешко с праз, соев сос и бяло вино