Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки шишчета

Агнешки шишчета

от 04 апр 2013г.
Агнешки шишчета - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

около 1,2 кг агнешко месо (с кост и бъбреци)

2 глави лук

1 с. л. брашно

3-4 скилидки чесън

2-3 с. л. мазнина

1 с. л. нарязан магданоз

1 с. л. нарязан копър

сол

пипер

оцет

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го обезкостете, отстранете ципите и мазнините. Разрежете по дължина на 4 парчета, Лука нарежете на тънки кръгчета. Начукайте ивиците месо и овкусете със счукан чесън и сол, пипер, напръскайте с оцет. След това сложете кръгчетата лук и затворете в съд с капак. Нека се маринова в продължение на няколко часа.

Изрежете излишната мазнина от бъбреците, измийте добре и накиснете във вода за 30 минути.

Ще ви трябват 4 дървени шиша с дължина около 10 см.

Вземете парчетата месо, след като махнете лука, разрежете на няколко места напречно. Нанижете ги на шишчетата и поръсете с брашно.

Извадете бъбреците от водата, подсушете ги и разрежете на половина надлъжно. Поръсете и тях с брашно.

Изпържете за кратко месото в силно нагорещено олио до образуването на златиста коричка. Вътрешността трябва да остане розова. След това сложете запърженото месо в подходящ съд и поставете за няколко минути в гореща фурна. В останалото олио изпържете бъбреците и лука, без да добавяте сол.

Извадете шишчетата от фурната и върху всяко от тях сложете по парче от бъбреците и кръгче лук. Залейте с мазнината, в която сте пържили и поръсете с нарязаните копър и магданоз.

Поднесете с картофено пюре, домати или лук.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
  • Шишчета от рибени хапки с манго и чери домати Шишчета от рибени хапки с манго и чери домати
  • Гъбени шишчета с марината от сос от стриди и подправки Гъбени шишчета с марината от сос от стриди и подправки
  • Шишчета с тортелини, чушка, колбас и маслини Шишчета с тортелини, чушка, колбас и маслини
4.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
139.00лв. / 71.07 €

ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC

Безплатна доставка за България!
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
4.50лв. / 2.30 €

ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г

Коментари към Агнешки шишчета

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Агнешки шишчета
    www.framar.bg 
    на 07 November 2025 в 17:04
    Коментирайте "Агнешки шишчета"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Агнешко с бял боб и доматена запръжка
  • Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
  • Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
  • Агнешко с домати
  • Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
  • Агнешко със сушени плодове и бяло вино
  • Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
  • Агнешко със зелен фасул
  • Пикантно агнешко със спанак
  • Агнешко с артишок под хрупкава коричка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяванеСпасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Дистрофия на ФуксДистрофия на Фукс

Дистрофия на Фукс

от 06 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 7 дни, 6 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 17 дни, 2 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди

Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди

от 18 апр 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ВИЗИХЕЛП унгвент 15 г

БОНБОНИ ЛИКОРИЯ LICORICE 110 гр.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival