Пшенични сухари

Пшеничните сухари са ценен диетичен продукт и се включват в много хранителни режими с лечебна цел. Те се повлияват добре от стомашния сок. Храносмилат се бързо и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с мекия хляб. Поради тази причина пшеничните сухари се препоръчват от лекарите при стомашно-чревни заболявания, особено, когато за храносмилателната система е нужен щадящ режим (при обостряне на хроничен гастрит, колит, язви). За нуждаещите се от подсилваща диета се препоръчват пшенични сухари, приготвени от най-добри сортове пшенично брашно с добавяне на мазнини, захар, яйца. Те съдържат лесноусвоими въглехидрати и са много калорични.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 12.0 мл. |
Белтък | 11.2 гр. |
Мазнини | 1.4 гр. |
Въглехидрати | 72.4 гр. |
Калории | 331 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОТРОВА ЗА МИШКИ ЖИТО ЧЕРВЕНА 100 г
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
КАРЛ МИНК ГРЕЙПФРУТ таблетки * 90
ЛОГОНА ШАМПОАН С КОПРИВА ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА ЗА НОРМАЛНА КОСА 250 мл
НАТУРАЛИКО СПЕРМИДИН капсули * 60
ТОТАЛ БОДИ МУЛТИ КОЛАГЕН прах 267 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Сухарите вредят на здравето?
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Полезни свойства на лимеца
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Пшеничен хляб
- Тритикале
- Как Норман Борлауг спаси милиарди животи и поведе света към Зелената революция
- Дани Макдоналд победи рака на стомаха, пиейки сок от пшеница
Коментари към Пшенични сухари