Пшенични сухари

Пшеничните сухари са ценен диетичен продукт и се включват в много хранителни режими с лечебна цел. Те се повлияват добре от стомашния сок. Храносмилат се бързо и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с мекия хляб. Поради тази причина пшеничните сухари се препоръчват от лекарите при стомашно-чревни заболявания, особено, когато за храносмилателната система е нужен щадящ режим (при обостряне на хроничен гастрит, колит, язви). За нуждаещите се от подсилваща диета се препоръчват пшенични сухари, приготвени от най-добри сортове пшенично брашно с добавяне на мазнини, захар, яйца. Те съдържат лесноусвоими въглехидрати и са много калорични.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 12.0 мл. |
Белтък | 11.2 гр. |
Мазнини | 1.4 гр. |
Въглехидрати | 72.4 гр. |
Калории | 331 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
НЕИСС БАЛСАМ ЗА МОМЕНТАЛНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С КЕРАТИН 200 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОТОНА БИО ФИТО ДЕТОКС 200 г
ЛА ЕЛИА МАСКА С ПШЕНИЧЕН ПРОТЕИН И ЕСТЕСТВЕНИ МАСЛА ЗА БОЯДИСАНА КОСА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН С КЕРАТИН ЗА ИЗГЛАЖДАНЕ И ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА КОСАТА 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Сухарите вредят на здравето?
- Полезни свойства на лимеца
- Пшеничен хляб
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Дани Макдоналд победи рака на стомаха, пиейки сок от пшеница
- Млечна каша от пшенични трици с чесън, лук и кашкавал
- Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
- Млечен коктейл с пшенични трици и плодове
Коментари към Пшенични сухари