Пшеничен хляб

Всеизвестно е, че хлябът е изключително полезен продукт, който има голяма хранителна стойност. Според диетолозите, в него се съдържат абсолютно всички, необходими за нормалното протичане на жизнените функции, хранителни вещества и незаменими аминокиселини.
Пшеничният хляб е подходящ за хора, страдащи от язви на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен гастрит с повишена киселинност, обострен хроничен колит и при редица други заболявания, при които ръженият хляб е противопоказен.
Трябва да се отбележи, че пшеничният хляб съдържа голямо количиство протеини, затова може да предизвика алергия у някои хора.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 34.3 мл. |
Белтък | 7.7 гр. |
Мазнини | 2.4 гр. |
Въглехидрати | 53.4 гр. |
Калории | 254 кал. |
Витамини и минерали
витамини РР, В1(тиамин), В2 (рибофлавин), В5, В6 (пиридоксин), В9 (фолиева киселина), Е, Н (биотин), РР (ниацинов еквивалент), холин, |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОТРОВА ЗА МИШКИ ЖИТО ЧЕРВЕНА 100 г
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
КАРЛ МИНК ГРЕЙПФРУТ таблетки * 90
ЛОГОНА ШАМПОАН С КОПРИВА ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА ЗА НОРМАЛНА КОСА 250 мл
НАТУРАЛИКО СПЕРМИДИН капсули * 60
ТОТАЛ БОДИ МУЛТИ КОЛАГЕН прах 267 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Пшеничен хляб