Шоколадов пай с мус и ягоди

Необходими продукти
за основата:
- 2 пакета бисквити орео
- 80 грама разтопено масло
за пълнежа:
- 1 супена лъжица масло
- 80 милилитра стопен черен шоколад
- 180 грама крема сирене
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена чаша бита сметана
- 1/4 чаена чаша настърган шоколад
- 2 чаена чаши почистени цели ягоди
- 200 грама настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Разлепете бисквитите, премахнете крема им и го сложете в купа, а тях смелете в блендер. Прибавете маслото, разбъркайте и разстелете сместа във форма за торта.
Към отделения крем прибавете маслото, крема сиренето, стопения черен шоколад, лимоновия сок, захарта, битата сметана и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.
Сложете част от сместа върху основата, подредете ягодите цели.
Покрийте с останалия крем.
Поръсете с настъргания шоколад и украсете с няколко плодчета. Охладете десерта, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник:
bakingwithblondie.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Домашен ягодов пай без печене
- Фъстъчен пай с шоколад
- Традиционен ирландски овчарски пай
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Пролетен пай със спанак, яйца и бутер тесто
- Пай с кокосов крем
- Суров шоколадов пай с бадеми
- Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
- Овчарски пай със сладки картофи
- Пай с пуешко месо
Коментари към Шоколадов пай с мус и ягоди