Домашен ягодов пай без печене
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пресни ягоди, почистени от листенцата и добре измити
- 1/2 чаена чаша мед
- 1 1/2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- 1 супена лъжица желатин
- 1 изпечена кора за пай с диаметър около 23 сантиметра
За гарниране:
- бита сметана
Начин на приготвяне:
- В голяма купа пюрирайте 1/2 от ягодите до гладка консистенция.
- Добавете меда и лимоновия сок и разбъркайте добре.
- Разтворете желатина според описанието на опаковката и го оставете леко да се охлади.
- Прибавете го бавно в ягодовата смес и разбъркайте. Охладете за минимум 1 час, за да се сгъсти.
- Нарежете останалите ягоди наполовина.
- Разпределете 1/2 от ягодовата смес върху изпечената кора за пай и отгоре подредете 1/2 от нарязаните ягоди. Повторете с останалото пюре и ягоди.
- Покрийте и охладете за минимум 6 часа.
- Нарежете ягодовия пай, гарнирайте с прясно разбита сметана и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Коментари към Домашен ягодов пай без печене