Цветно зеле по корейски
Необходими продукти:
1 килограм цветно зеле
1 голям морков
4 супени лъжици оцет
1/2 чаена чаша олио/зехтин
1 глава чесън (може да използвате по-малко, ако предпочитате)
1 малка сладка чушка
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте карфиола и накъсайте на съцветия. Пуснете ги във вряща вода за 15 - 20 минути, за да омекнат малко, след което оставете да изстинат.
Настържете моркова на едро, чушката нарежете на тънки полукръгчета, а магданоза на ситно.
Смесете зеленчуците, магданоза, овкусете с оцет и олио (по-добре го затоплете), добавете чесъна и оставете салата за една нощ, за да поеме добре всички вкусове и аромати.
Ако желаете, може да използвате готов микс от подправки за моркови по корейски или други по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 20 гр. ВЕТА ФАРМА
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле с картофи, пилешко и чесън в ръкав
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Облекчете дискомфорта в стомаха със сок от кисели краставички
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
Коментари към Цветно зеле по корейски