Хлебчета в огнеупорни чашки
Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
- 25 грама масло, нарязано на кубчета
- 25 грама жива мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 250 милилитра топла вода
- 1 щипка микс от подправки по избор
- сусам за поръсване
- 2 чаени лъжици прясно мляко за глазура
Начин на приготвяне:
Пригответе, изплакнете, подсушете и намаслете огнеупорни чашки. В купа пресейте брашното, добавете солта, размитата в топла вода мая, захарта и маслото.
Добавете подправките по избор, разбъркайте до хомогенност и оставете тестото да втаса. С лъжица загребете от него и сложете в чашките. Изчакайте отново да удвои обема си и глазирайте с прясно мляко.
Поръсете със сусам, загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 30-35 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: arcaderecuerdos.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Сусам
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
Коментари към Хлебчета в огнеупорни чашки