Тарт с макарони
Необходими продукти:
- 1 порция тесто за пай
- 220 грама макарони
- 3 супени лъжици масло
- 3 стръка мащерка
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 2 чаени чаши настъргани различни сирена (кашкавал, чедър и др.)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Застелете тава с тестото за пай и замразете за 15 минути.
След това покрйте с алуминиево фолио, отгоре сипете зърна боб и изпечете за 20 минути. Отстранете фолиото и зърната и печете още 5-6 минути. Охладете за 10 минути.
Междувременно сварете пастата и я отцедете.
Маслото разтопете на тиган и изпържете мащерката в него за 3-4 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Когато стане златисто, сипете млякото, като бъркате непрекъснато. Махнете стръковете мащерка и добавете горчицата, пипера и посолете. Прибавете сирената на части, като бъркате непрекъснато, за да се разтопят.
В соса изсипете пастата и разбъркайте.
Разпределете сместа върху блата и запечете за 25-30 минути.
Накрая поръсете с мащерка и охладете 10 минути, преди да нарежете и сервирате макаронения тарт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Тарт с макарони