Сушени сини сливи с мащерка и чесън
Необходими продукти:
1 килограм сини сливи
няколко стръка мащерка (може риган, майорана, розмарин)
щипка сол
зехтин
5-6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 90-100 градуса.
Измийте сливите, подсушете ги и разрежете на две по дължина. Почистете от костилките.
Подредете половинките в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, нека бъдат с разреза нагоре.
Разпределете върху тях чесъна, нарязан на тънки плочки, поръсете с прясна мащерка и сложете мъничко сол. Напръскайте обилно със зехтин.
Поставете във фурната за минимум 5-6 часа.
След 2 часа ще започне да усеща неповторим аромат.
Точното време на приготвяне преценете сами, добре е плодовете да останат сочни. Разбира се, може да затворите в бурканчета, като за целта направете марината от зехтин с чесън, билки и нарязана чили чушка. Залейте с нея сливите и стерилизирайте.
Добър апетит!
Снимки: Оliver-oliv-e; liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
ГРЕВИЯ ХЕЛТИ - СИНЯ СЛИВА + B9 + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
НовГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ СИНИ СЛИВИ 250 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ С АЛОЕ ВЕРА 50 мл
Нов ПРОМОНУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
- Диета със сушени сини сливи топи 4 кг за 4 дни
- Синя слива
- Защо е полезно да ядем сини сливи
- Десерт от сушени сини сливи със сметана, орехи и шоколад
- Ориз с пилешко и сушени сини сливи
- Ленена каша с ябълки, стафиди и сушени сини сливи
- Каша от елда със сушени сини сливи и орехи
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Салата от печено цвекло със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Сушени сини сливи с мащерка и чесън