Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Супа от боб, леща и киселец

Супа от боб, леща и киселец

от 08 апр 2014г.
Супа от боб, леща и киселец - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 чаена чаша леща

5 супени лъжици консервиран или сварен червен боб

200 грама киселец или спанак

1 средна глава лук

2 големи скилидки чесън

3 супени лъжици топено масло

6 - 7 чаени чаши вода или бульон по избор

1 супена лъжица доматено пюре

подправки по избор (може да използвате: кимион, кардамон, червен пипер, магданоз и др.)

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете киселеца (или спанака), подсолете, намачкайте с ръце и оставете за 20 минути. След това отцедете и отново намачкайте. Измийте почистената леща. Нарежете на ситно лука и чесъна, запържете ги за кратко в мазнината на среден огън, сложете и червен пипер. Изсипете лещата и доматеното пюре, разбъркайте и след няколко минути налейте врящия бульон или вода. Когато супата кипне, сложете сол и намалете температурата. Направете "чувалче" с подправки (завържете ги в марля) и ги пуснете в супата. Варете до готовност на лещата, когато се свари, добавете боба и киселеца (спанака). Извадете чувалчето с подправките, поръсете със сух магданоз (може чубрица), варете още 2 минути и свалете ястието от котлона.

Поднесете със сос от лимон, люта чушка и сол. За направата му ви трябва сок от 5 лимона и стрита със сол чили чушка.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Супа със зелен боб, моркови и картофи Супа със зелен боб, моркови и картофи
  • Градинска супа с киноа Градинска супа с киноа
  • Бобена супа с морски дарове и сметана Бобена супа с морски дарове и сметана
  • Боб чорба с орехи Боб чорба с орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Супа от боб, леща и киселец

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Супа от боб, леща и киселец
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 13:37
    Коментирайте "Супа от боб, леща и киселец"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Супи
  • Каши и супи от зърнени и бобови култури
  • Супа със зелен боб, моркови и картофи
  • Боб чорба по класическа рецепта
  • Боб чорба с бекон, колбас и чесън
  • Градинска супа с киноа
  • Супа от нахут с чушки и кейл
  • Крем супа от сладки картофи с джинджифил, боб, маршмелоу и фъстъци
  • Крем супа от черен боб
  • Бобена чорба с бекон
  • Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
  • Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любовСъздаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

от 18 авг 2025г.Прочети повече
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 19 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 3 часа и 41 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИНКА КЛАСИК НАПИТКА 180г

ИНКА КАРАМЕЛ НАПИТКА 200г

ПЮР НУТР. БАР ГУРМЕ КОКОС 70г

ВИТАМИН K2 + A + D3 MEDI-C PLUS течен 30 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ИМУН МОДУЛАТОР ГУДУЧИ капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИКОНАФИН таблетки 250 мг * 14 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 12:19:49

ФУНГОФИН таблетки 250 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 12:07:09

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 12:04:49

ЕУДЕРМОЛ 10 ЕМУЛСИЯ ЗА КРАКА И НАПУКАНИ ПЕТИ 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 11:53:56

АПРЕДОНАВ таблетки 5 мг * 56

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 11:49:08
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival