Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене

Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене

Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 3 яйца
  • 60 грама брашно
  • по 1 чаена лъжица сол, бакпулвер и куркума

За плънката:

  • 4 супени лъжици топено сирене
  • 2 големи яйца
  • 6 пера целен лук
  • 2 супени лъжици магданоз/копър (нарязан)
  • 60 грама осолена сьомга
  • черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, последните разбийте заедно с куркумата.

жълтък

Белтъците превърнете в твърда пяна, добавяйки щипка сол при разбиването.

белтъци

След това започнете да добавяте от нея в жълтата смес, като редувате с пресятото брашно с бакпулвера (по една супена лъжица от двете съставки).

брашно

брашно

Готовото тесто разпределете върху намазнен лист пергамент, заравнете и украсете със зелени листенца по ваш избор.

пандишпан

Изпечете основата при 200 градуса за 5-6 минути.

Горещия блат извадете върху кърпа, като пергаментът остане отгоре.

пандишпан

Внимателно отстранете хартията и навийте руло (откъм тясната страна) заедно с тъканта, което оставете да се охлади.

пандишпан

Междувременно нарежете перата зелен лук на кръгчета, запържете за минута в 1 супена лъжица олио.

зелен лук

Яйцата сварете, обелете и нарежете ситно, смесете ги с лука и подправете.

яйца

Накрая добавете нарязаната на парчета риба, магданоза/копъра и разбъркайте.

сьомга

Развийте изстиналия блат и го намажете обилно с топено сирене.

топено сирене

В тесния край разпределете плънката равномерно и отново оформете руло.

плънка

Увийте го в найлоново фолио и приберете предястието в хладилника за поне няколко часа.

пандишпаново руло

Ако разполагате с време, изчакайте една нощ и тогава поднесете.

пандишпаново руло

Добър апетит!

Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...