Содена питка с масло, яйца, стафиди и мътеница
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пшенично брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер, сода за хляб и сол
- 1/2 чаена чаша захар на пясък
- 3 чаени чаши стафиди
- 2 яйца
- 225 грама масло (размекнато)
- 1,5 чаени чаши мътеница
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната при 175 градуса.
Стафидите измийте и подсушете, след което оваляйте в брашно, за да не паднат на дъното на съда по време на печенето.
Смесете в купа сухите съставки (брашното с содата, солта, бакпулвера и захарта), добавете двете яйца, маслото, стафидите, а мътеницата сложете последна.
Замесете тесто, което сложете в подходяща форма и изпечете (45-55 минути).
Готовата питка намажете с масло (предварително разтопено ) и изчакайте да се охлади, преди да поднесете.
Добър апетит!
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Ако искате да отслабнете, яжте стафиди
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Стафиди - състав и ползи
Коментари към Содена питка с масло, яйца, стафиди и мътеница