Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
Необходими продукти:
- 2 килограма свински врат (цяло парче)
- глава чесън
- черен пипер и сол
- галета
- майонеза
За пълнежа:
- 500 грама пилешко филе
- 300 грама сушени кайсии
За гарнитура:
- картофи
- цветно зеле/карфиол
- моркови
Начин на приготвяне:
Измийте сушените кайсии, подсушете ги. Главата чесън обелете и нарежете ситно скилидките.
Пилешкото филе нарежете на тънки парчета, които начукайте и подправете.
Свинското разрежете през средата, без да разделяте на две отделни части. Ще се получи като книга. Начукайте и него, поръсете с пипер и сол.
Разпределете половината от чесъна по повърхността на месото, а отгоре - пилешкото филе. Върху него сложете кайсии и останалия чесън, навийте руло. Завържете го с подходяща връв и поставете в плик-ръкав за печене.
Сложете за 50 минути във фурната, сгорещена до 180 градуса. След това разрежете ръкава, намажете рулото с майонезата, поръсете с галетата и върнете във фурната за още 30-40 минути.
За гарнитура към готовото месно ястие сварете картофи, моркови и карфиол.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: liza.ua
Снимка:Burda Media
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло със спанак и гъби
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
Коментари към Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии