Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
Необходими продукти:
- 4 пилешки филета
- 100 грама печурки
- 200 грама кашкавал
- олио
- прясно мляко
- подправки (или готова подправка за пиле)
За маринатата:
- 2 супени лъжица майонеза
- сока от половин лимон (или използвайте същото количество оцет)
- 2 супени лъжици олио
- сол, бахар
- 1 чаена лъжица смлян дафинов лист
- 1/2 чаена лъжица куркума
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе и го начукайте старателно.
Направете марината от майонезата, лимоновия сок и подправките. С нея намажете месото и оставате така за 30 минути.
Кашкавала нарежете на малки кубчета, подредете ги върху филетата, сложете и гъбите. Навийте рула, които закрепете с клечки за зъби.
Изпържете ги в малко количество олио до образуване на златиста коричка от всички страни.
Подредете ги в тава и залейте с прясното мляко, в което сте разтворили подправките.
Поставете съда за 40 минути във фурната.
След това извадете ястието, поръсете го с настърган кашкавал и върнете да се допече за още 10 минути.
За гарнитура може да поднесете ориз или зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени пилешки гърди със сушени домати и моцарела
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал