Пържени панирани ньоки
Необходими продукти:
- 500 грама картофени ньоки
- 1/2 чаена чаша хлебни трохи (галета)
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене пармезан
- 1 яйце
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Сварете ньоките и ги оставете да се охладят напълно.
Галетата и пармезана сложете в плитка чиния и разбъркайте добре.
Яйцето разбийте с 1 лъжица вода.
Потопете ньоки няколко пъти в яйцето, след това оваляйте в галетата. Подредете върху хартия за печене в тава. Охладете за 1 нощ в хладилник.
Загрейте мазнина в тиган и изпържете ньоките на средна температура, докато станат златистокафяви. Поддържайте готовите топли във фурна, загрята на 150 градуса, докато приготвяте останалите.
Сервирайте с доматен сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофи в масло с шафран, вино и семена
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Премахнете петната по кожата с картофен сок
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картоф
- Картофени хармоники
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Пържени панирани ньоки