Пълнена скумрия с гъби, лук и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
1-2 скумрии
печурки или други гъби
1-2 глави лук
2 лъжици майонеза по желание
мазнина за пържене (може масло, може и растително олио)
настърган кашкавал
подправка за риба
Точните количествата на продуктите определете според големината и броя на скумриите, които ще пълните.
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука и ги изпържете в мазнината.
Почистете рибата и намажете вътрешната й част с малко оцет или лимонов сок. Напълнете със сместа от гъби и лук, поставете в подходящ съд и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса до готовност.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Двуспорова печурка
- Полска печурка, Червенушка
- Бяла сърнела
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Полската сърнела
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
Коментари към Пълнена скумрия с гъби, лук и кашкавалена коричка