Портокалов кускус
Необходими продукти:
200 грама кускус
2-3 пера зелен лук
2 средни моркова
400 мл пилешки бульон
1/8 ч. л. канела
кората на един портокал
масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете маслото във висок тиган и поставете на котлона на умерена температура. Прибавете нарязания на ситно зелен лук, настърганите моркови, сол, пипер и задушете за кратко, разбърквайки, за да останат зеленчуците хрупкави. След това добавете канелата. Налейте в тази смес бульона и нека заври на силен огън. Когато това стане, изсипете кускуса и разбъркайте добре. Изключете котлона и оставете всичко за 5-10 минути на него. След 5 минути разбъркайте още веднъж и поръсете с настърганата портокалова кора.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕСКЮ ГЪМИС дъвчащи бонбони * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Питка със сирене, извара и зелен лук
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
Коментари към Портокалов кускус