Пияно пиле с лук
Необходими продукти:
1 пиле около 1,2 килограма
2 големи глави лук
200 милилитра сухо бяло вино
олио
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции и запържете в тиган с нагорещено олио.
Лука нарежете на кръгчета и го изпържете отделно до златисто. След това налейте виното и задушете за няколко
минути.
Подредете месото плътно в дълбока тава, поръсете с подправки по избор и на вкус. Върху него разпределете лука с виното и налейте малко вода (около 1 чаена чаша).
Поставете ястието във фурната на средна температура и нека се приготвя в продължение на около час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО ЛАМБРЕВ ФИЛТЪР * 30 БИЛЕК
ДУШ ГЕЛ АВИА С БЯЛА ХУМА 250 мл.
БИЛКА ИНТЕНЗИВНО ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА 200 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ ПОЧИСТВАЩА МАСКА 30 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Салата от маслини и лук
- Мандраке, Мандрагора
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Вина и сирена - кое с какво?
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Пияно пиле с лук