Пиле фрикасе по стара рецепта
Необходими продукти:
1,8-2,0 кг пиле
4 с. л. масло
1 с. л. брашно
1 чаша сухо бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1/4 лъжичка розмарин
2 стръка магданоз
брашно за овалване
сол
черен пипер
2 жълтъка
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. гъста сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, оваляйте всяко парче месо в брашно и запържете до златисто в маслото на слаб огън. В същия тиган налейте виното и бульона, сложете магданоза, подправките и разбъркайте. Поставете във фурната за 45 минути при 180 градуса. След като извадите от фурната, прехвърлете месото в чиния. В отделен съд смесете жълтъците, лимоновия сок, сметаната и малко от горещия сос. Върнете пилето в тигана, прибавете яйчната смес и загрейте за 5 минути, без да допускате завиране.
Поднася се с гарнитура от пържени гъби.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 6% 250 мл
ТИРБУШОН ЗА ВИНО С БАТЕРИИ BERLINGERHAUS BH048L
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Бяла сърнела
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Пиле фрикасе по стара рецепта