Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
Необходими продукти:
500 грама елда
6 пилешки бутчета
2 глави лук
2 моркова
150 грама кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете бутчетата, морковите и лука обелете, почистете елдата и я измийте.
Разрежете бутчетата на две части, овкусете ги със сол и подправки, добавете сметаната и разбъркайте добре.
Нарежете лука ситно, морковите настържете с помощта на едро ренде и запържете зеленчуците до златисто в нагорещено олио.
Изсипете елдата в тава, заравнете слоя и го залейте с 1,5 чаени чаши подсолена вода.
Отгоре разпределете запържените зеленчуци.
След това подредете бутчетата.
Поръсете ги с настъргания кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята фурна при температура от 200 градуса за около час.
Добър апетит!
Снимки: rutxt.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ROSE SUBLIME СКЪПОЦЕНЕН КРЕМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ЕЛДА ЗЕЛЕНА прах 200 гр.
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда (гречка)
- Безглутенова диета
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Елда, Гречиха, Гречка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Задушени пилешки бутчета с моркови, домати и чесън
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
Коментари към Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал