Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза
Необходими продукти:
1 свински джолан
8 скилидки чесън
2 супени лъжици майонеза
смлян червен пипер на вкус
1 супена лъжица смес от любими подправки по ваш избор (например: кориандър, смлян червен пипер, мащерка, лют пипер)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изстържете старателно с нож кожата на джолана, след това измийте. Направете еднакви разрежи по повърхността, които напълнете с почистения и нарязан на парчета чесън.
Към майонезата прибавете микса от ароматни подправки и натрийте джолана с получената марината и червения пипер.
Сложете в ръкав (или използвайте алуминиево фолио), след това в тава.
Поставете я в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за около час.
После разрежете ръкава и открийте горната част на джолана. Върнете да се запече за още 15 минути от двете страни, за да се образува апетитна коричка.
Поднесете готовото ястие, поръсено с нарязани зелени подправки, резен лимон и люта чушка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапвайте пресен чесън, за да снабдите организма си с повече витамин С
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Чесън
Коментари към Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза