Печено брюкселско зеле с нар и бекон
Необходими продукти:
- 3 резена бекон
- 700 грама брюкселско зеле, разполовено
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3 супени лъжици семена от нар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Запечете бекона в голяма тава в продължение на 12 минути.
- Оставете го да се охлади и нарежете на ситно.
- В същата тава разпределете брюкселското зеле.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и печете в продължение на 20 минути, докато омекне и се карамелизира. Бъркайте периодично.
- В малка купичка смесете балсамовия оцет с меда. Разбъркайте и оставете настрана.
- Извадете печеното брюкселско зеле от фурната и го поръсете с медения дресинг. Разбъркайте.
- Добавете запечения бекон и семената от нар и отново разбъркайте.
- Поднесете салатата топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- 9 причини, поради които да пием чай от кори на нар
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
Коментари към Печено брюкселско зеле с нар и бекон