Печени гъби с чесново масло и каперси
Необходими продукти:
500 грама средни печурки
2 супени лъжици каперси
3 скилидки чесън
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици олио
2 чаени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1/4 чаена чаша нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Избършете гъбите с влажна кърпа и разрежете всяка от тях на две, ако желаете. Измийте каперсите под течаща вода, намачкайте чесъна, маслото нарежете на кубчета.
Загрейте фурната до 220 градуса. Подредете гъбите в подходящ съд, полейте с малко олио, добавете каперсите и чесъна, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер на вкус и най-отгоре сложете парченца масло. Поставете в загрятата фурна и изпечете гъбите, докато станат златисти и меки, като периодично разбърквате. Готовото ястие полейте с лимонов сок и поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Полска печурка, Червенушка
- Двуспорова печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Бяла сърнела
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Полската сърнела
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
Коментари към Печени гъби с чесново масло и каперси