Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
Необходими продукти:
- 100 грама сварен ориз
- 300 грама прясно зеле
- 150 грама картофи
- 150 грама моркови
- 100 грама лук
- 70 грама брашно
- галета или грис за панировка
- 3 супени лъжици олио за пържене
Начин на приготвяне:
С машинка за мелене на кайма или друг подходящ уред смелете всички зеленчуци (зелето, картофите, морковите и лука), разбира се, предварително обелете тези, които изискват това.
Към пюрето прибавете сварения ориз, брашното и сол на вкус. Разбъркайте и направете кюфтета от сместа.
Оваляйте ги в грис или галета и изпържете до златиста коричка в малко олио.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dobrohub.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета с бекон и кашкавал
- Кюфтета от сирене с царевица, кашкавал и картофи
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
Коментари към Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле