Картофени кюфтета с кайма и чесън
Необходими продукти:
12 картофа
40 милилитра олио
40 грама масло
3 скилидки чесън
сол на вкус
За плънката:
400 грама кайма (свинска)
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Настържете ги, посолете, добавете маслото, олиото и разбъркайте добре. Оформете "кюфтета" от сместа и ги изпържете от двете страни. След това комбинирайте с каймата, подредете в тава и сложете да се пекат във фурната в продължение на 20 минути. Преди да поднесете, поръсете с намачкан/счукан чесън.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
- Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с моркови и крема сирене
- Картофени кюфтета с бекон и кашкавал
Коментари към Картофени кюфтета с кайма и чесън