Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мусака с агнешка кайма

Мусака с агнешка кайма

Мусака с агнешка кайма - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама мляно агнешко месо
  • 4-5 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 глава стар лук
  • 1 морков, обелен и нарязан
  • 2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 1 мек домат, обелен и нарязан на кубчета
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • 2-3 стръкчета прясна мента
  • 1-2 стръка пресен джоджен
  • 2 чаени чаши бульон
  • олио за пържене


за заливката


  • 400 грама кисело мляко
  • 4 яйца
  • 1 супена лъжица брашно


Начин на приготвяне:


Загрейте олиото в тенджера и запържете лука. Прибавете каймата и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбъркайте и раздробете мляното месо с помощта на телена бъркалка.

Прибавете чубрицата и нарязаните мента и джоджен. Сложете картофите, морковите, чесъна, домата, разбъркайте и изсипете сместа в тава. Налейте бульона и запечете ястието в загрята фурна на 200 градуса, докато течността се редуцира.

Извадете, охладете и направете заливката като разбиете яйцата с киселото мляко + брашното и покриете мусаката равномерно с получената смес. Запечете до златиста коричка, изчакайте да изстине, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте с кисело мляко и люта чушка.

Добър апетит!

Снимка: www.taringa.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки