Лаврак на фурна с резене
Необходими продукти:
- 2 малки лаврака, почистени, обезкостени и нарязани наполовина
- 1 глава резене, нарязана на тънко
- 1 лимон на резени
- шепа листа пресен босилек, накъсани
- малка шепа черни маслини
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Измийте, подсушете и напълнете рибата с парчета резене, лимон и листа босилек, а остатъка подредете отстрани с маслините. Поръсете със зехтин и запечете лаврака за 30 минути или до готовност.
Сервирайте крехката риба със запечени зеленчуци и се насладете не само на вкуса, но и на всичките ползи, които ще ви достави.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЛАКТОГОНЕН
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ДЕТОКС 150 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
БОНБОНИ АЛПИ * 100
ГИНЕКС капки 30 мл ENERGY GROUP
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Финокио (резене) - състав, ползи и вреди
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Риба с чери домати, маслини и каперси
- За първи път учени връщат към живот замразен ембрион на риба
- Cymothoa Exigua: морският паразит хермафродит, който живее на езика на рибата
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Резене, Морач, Див копър, Сминд
Коментари към Лаврак на фурна с резене