Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Киш с брюкселско зеле и бекон

Киш с брюкселско зеле и бекон

Киш с брюкселско зеле и бекон - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 250 грама брашно
  • 125 грама студено масло
  • 75 милилитра студена вода
  • 1 супена лъжица сушен магданоз
  • щипка сол


за пълнежа

 

  • 2 варени и нарязани на парченца картофа
  • 1 сварен морков, нарязан на кръгчета
  • 500 грама брюкселско зеле
  • 200 грама бекон на кубчета
  • 120 грама настърган кашкавал
  • зехтин

 

за заливката

 

  • 3 яйца
  • 200 милилитра сметана, течна без захар
  • 120 милилитра прясно мляко
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Първо смесете брашното, магданоза и маслото и бъркайте до получаването на ронлива смес. Налейте внимателно водата, добавете солта и направете тесто. Охладете го за час. В тенджера налейте мазнина и запържете картофите, морковите, брюкселското зеле, бекона и разбъркайте. Задушете за 15 минути и охладете. Разделете тестото на две части и разстелете първата върху форма за пай.

киш

Притиснете краищата, така че да полепнат по съда. Разпределете плънката, разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и налейте сместа.

киш

Поръсете с настъргания кашкавал и с помощта на къдрав нож изрежете равни по дължина и широчина тестени лентички. Подредете ги върху пая, така че да се получи плетеница.

киш

По желание намажете с разбито яйца, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете, разрежете и поднесете киша, гарниран със заквасена сметана.

киш

Добър апетит!

Източник: www.bloglovin.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиСнимкиНовини