Кимчи - зеле по корейски
Необходими продукти:
1 връзка зелен лук
1 червена чили чушка
1 зелена чили чушка
5 супени лъжици оризов оцет
2 супени лъжици смлян черен пипер
4 сантиметра корен джинджифил
5 супени лъжици соев сос
1/2 чаена лъжица натриев глутамат
2 супени лъжици захар
1 глава китайско зеле
2 скилидки чесън
3 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Отстранете най-горните листа на зелето, след това разрежете на 4 части, които нарежете напречно на парчета с ширина около 1 сантиметър. Сложете в дълбок съд и засипете със солта.
Покрийте с найлоново фолио и оставете зелето да престои така в продължение на 24 часа. След това разбъркайте с ръце и отцедете отделилия се сок.
Нарежете зеления лук на тънки кръгчета, чесъна обелете и накълцайте. Измийте зелената и червената чили чушки, почистете ги от дръжките и семената и нарежете ситно.
Джинджифила настържете. Добавете всички тези продукти към зелето и разбъркайте.
Смесете соевия сос с оцета, захарта, червения пипер, натриевия глутамат и налейте малко вода. Разбъркайте всичко и налейте в съда при зеленчуците.
Ако зелето не се покрие напълно с течността, долейте вода. Затворете с капак и оставете така 2-3 дни.
Тогава корейската туршия ще бъде готова за консумация.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
И още: Из лабиринтите на корейските кулинарни традиции и култура на хранене
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 20 гр. ВЕТА ФАРМА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Налагайте зелеви листа с мед върху ставите с коксартроза
- Зелев лист около ставата помага срещу болки при промяна на времето
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Китайското зеле - витаминозна и вкусна салата
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Зеле, брасика
- Печено зеле с масло и кашкавал
Коментари към Кимчи - зеле по корейски