Как да направите домашно кокосово брашно
Както може да си направите свое кокосово мляко, така може да приготвите и домашно кокосово брашно.
По този начин ще използвате на 100% вашия кокосов орех и няма да изхвърляте нищо от него.
За начало, блендирайте кокосовото „месо” заедно с водата от ядката, докато се получи еднородна гладка смес.
Прецедете сместа през тензух или марля и изстискайте добре.
Получената течност е кокосово мляко, което може да изпиете или да включите в различни рецепти.
Връщаме се на сухата част от кокоса – разстелете го в тава върху хартия за печене и сушете няколко часа (4-6 часа) на около 50 градуса във фурна, докато се постигне прахообразна консистенция, като брашно.
Готовото брашно съхранявайте в сух затворен съд на тъмно.
Научете повече за здравословните ползи на кокосовото брашно.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: draxe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ САПУН С ЕКСТРАКТ ОТ МАРУЛЯ 250 гр.
НАТУРА ОЙЛ ОЛИО ЗА ТЯЛО С КОКОС 150 мл.
БИОТУРМ БАЛСАМ ЗА РУСА КОСА 150 мл
ИКАРОВ БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ ПОРТОКАЛ 50 мл
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
АФРОДИТА МАСЛО ЗА ТЯЛО С КОКОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Подобрете тонуса и храносмилането с кокосов оцет
- Кокосово мляко с ориз и стафиди
- Коктейл от манго с кокосово мляко
- Шоколадово брауни с кокос и орехи
- Ананасово смути с авокадо и кокос
- Смути от авокадо с кокосово мляко
Коментари към Как да направите домашно кокосово брашно