Идеи за празнично оформяне на ястията за новогодишната нощ (+ рецепти)
В навечерието на 2017 година ви предлагаме да почерпите вдъхновение за празнично оформяне на ястията, които са придружени с рецепти за направата им.
С тези вкусни творения се надяваме да превърнете новогодишната нощ в още по-вълнуващо събитие.
И тъй като предстоящата година е "под крилото" на петела, кулинарните произведения, които ще видите по-долу са тематично измайсторени с много настроение.
Преди да се потопим в красотата на ястията, ви съветваме да се запасите с повече плодове и зеленчуци, обагрени в огнени цветове (сладки чушки, домати, цвекло, ябълки). Не забравяйте и за зелените листни продукти, които ще внесат повече свежест в аранжирането.
Като допълнение към салатите може да предложите домашна майонеза, сос от натурално кисело мляко или друго по ваш вкус.
Пиленца от обикновени яйца
Твърдо сварени яйца може да поднесете, превръщайки ги в пиленца.
Сварете, обелете ги и им придайте изражение с помощта на парченца червена чушка (за клюн и гребенче), жълта чушка използвайте за перата, а зрънца черен пипер, карамфил или други подходящи сложете вместо очички. Разположете удобно симпатичните пиленца върху легло от листа зелена салата и празничното предястие е готово.
Салата "Златен гребен"
Макар че изглежда сложна за правене, тази салата всъщност е съвсем лесна за оформяне.
За нея са ви необходими:
600 грама пилешко филе
600 грама гъби
400 грама кашкавал
6 яйца
2 глави лук
домашна майонеза на вкус
3 сладки чушки с различни цветове
10 супени лъжици олио
сол, черен пипер и зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на малки парчета, които изпържете в нагорещеното олио. Готовите хапки оставете да се охладят и ги подредете в подходящ съд, оформяйки тялото на петел. Покрийте с майонеза.
Гъбите и лука нарежете ситно, изпържете и тях, след това разпределете върху филето. Отново намажете с майонеза.
Сварете твърдо яйцата, обелете ги и настържете 3 от тях. Смесете с настъргания кашкавал и нанесете следващия слой на петела. Покрийте с майонеза и приберете салатата в хладилника за половин час.
Останалите 3 яйца настържете ситно и поръсете с тях фигурата.
Чушките нарежете на тънки полукръгчета, от който оформете красива опашка, пера, гребен. Крачетата направете от парченца жълта чушка, закрепете ги с помощта на клечки за зъби.
Вариант е да "изрисувате" перата с парченца маслини.
Салата "Фойерверк" е следващото ни предложение. За нейното измайсторяване са ви нужни:
200 грама шунка (може сварено пилешко месо или друг месен продукт по избор)
4 яйца
2 домата
1 глава лук
3 сладки чушки
майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, нека се охладят достатъчно и ги обелете. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците нарежете на сламки, а жълтъците - стрийте.
Почистете чушките от опашките и семената, нарежете на тънки парчета. По същия начин накълцайте доматите и шунката.
Време е да "сглобите" празничното ястие, като подредите продуктите на няколко слоя под формата на кръг.
Първо използвайте месото и лука, след това чушките и белтъците. Последният ред да е доматен, а пространството между червените ивици запълнете с майонеза. В средата сложете жълтъците.
Един съвет от нас: преди да употребите лука, залейте го с вряща вода за 5 минути, след това изплакнете със студена. Така той няма да развали вкуса на готовата салата.
Щастлива Нова година и да ви е вкусно!
Снимки: ya2017.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за салати от маруля
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
Коментари към Идеи за празнично оформяне на ястията за новогодишната нощ (+ рецепти)