Здравословна веган майонеза
Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС МАКА капсули 500 мг * 100
ЧИСТА КОЖА КОМПЛЕКС капсули * 60 VIRIDIAN
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС АЛФА GPC капсули 300 мг * 60
Безплатна доставка за България!МАЙ РИАЛ УЕЙ ЛИВЪР ТАЙД ПЛЮС ЗА ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ капсули * 30
НАУ ФУДС МАГНЕЗИЙ ТЕЧЕН 237 мл
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ВИТАМИН С + ЦИТРУСОВИ БИОФЛАВОНОИДИ таблетки 750 мг * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Веган майонеза от нахут
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Печено тофу с чесън и сусам
- Тофу в соев сос със сусам
- Веган понички със сладък картоф
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Сирене тофу
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Веган наденички
Коментари към Здравословна веган майонеза