Здравословна веган майонеза
Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЗЕЛЕН ЧАЙ ЕКСТРАКТ капсули 400 мг * 100
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БЕКЛИ ОРГАНИКС КРАСИВА БРЕМЕННОСТ ЧАЙ ФИЛТЪР * 18
СУОНСЪН ПРОБИОТИК ЕПИК - ПРО 25 ЩАМА капсули * 30 SWA030
ГИНКО БИЛОБА таблетки 60 мг * 60 HOLLAND & BARRETT
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Веган кисело мляко
- Веган крекери
- Сирене тофу
- Желирани пилешки сърца с майонеза
- Постна майонеза с орехи
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Тофу в соев сос със сусам
- Заздравете косата си с 3 лесни маски с майонеза
- Най-честите грешки на родителите в първите години на детето, разказват специалистите от Медицински университет - Варна
Коментари към Здравословна веган майонеза